Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
HARCSAFASÍRT recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg afrikai harcsafilé
» 2 ek zsemlemorzsa
» 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
» 2 dl tej
» 10 dkg zöldborsó
» 1 ek petrezselyemzöld
» 1 db pritamin paprika
» 1 tk zsályalevél
» 1 db vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 db tojás
» 10 dkg kukoricadara
» só, őrölt bors
» A sütéshez:
» 10 dkg vaj
» 2-3 ek olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd aprítógépben felaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a tejbe áztatott, majd kicsavart és faldarabolt kenyeret, a borsót, a felaprított petrezselymet és zsályát, a finomra vágott paprikát és hagymát, az áttört fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és a megszórjuk a zsemlemorzsával, majd masszává gyúrjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat. A masszából közepes gombócokat formálunk, majd mindet a kukoricadarába forgatjuk, és lelapítjuk. A forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalát kérgesre sütjük.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ráöntjük a sült zsiradékot. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek. Azonnal tálaljuk vadrizzsel, salátával vagy a kedvenc köretünkkel.
Megjegyzés / tipp:

Változatos zöldségfélével is elkészíthetjük, pl. brokkolival, karfiollal, spárgával.
0 komment 2 ember kedveli taszat
2017.12.27 23:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halat megmossuk, tálba öntjük, tejbe áztatott, felaprított petrezselymet, finomra vágott, áttört fokhagymát, serpenyőben felhevítjük, masszából közepes, kukoricadarába forgatjuk, forró zsiradékba, sütőpapírral bélelt, sült zsiradékot, kedvenc köretünkkel, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, elkészíthetjük, zöldségfélével, kukoricadarába, előmelegített, petrezselymet, hozzákeverjük, felkockázzuk, kukoricadara, aprítógépben, HARCSAFASÍRT, zsemlemorzsa, megborsozzuk, sütőpapírral, olívaolajat, leszárítjuk, köretünkkel, felhevítjük, felaprítjuk, serpenyőben, felaprított, faldarabolt, zsályalevél, vöröshagyma, brokkolival, afrikai harcsafilé, zsemlemorzsa, tej, zöldborsó, petrezselyemzöld, pritamin paprika, zsályalevél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, kukoricadara, őrölt bors, sütéshez, vaj, olívaolaj,
Túrógolyó
0 komment 17 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Sós, köménymagos kifli kelt tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Baconos sajtos csavart rúd!
0 komment 6 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 10 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 9 ember kedveli
Ananászos csirkesaláta
0 komment 5 ember kedveli
Majorannás tejfölös
0 komment 13 ember kedveli
Chokito csoki receptje (házi Chokito)
0 komment 4 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 8 ember kedveli
Lazac kukoricasalsával
0 komment 2 ember kedveli
NUTELLÁS MUFFIN
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes-mákos kavart pite
1 komment 2 ember kedveli
Csirkemellcsíkok zöldséges édes-savanyú mártásban
0 komment 11 ember kedveli
Finom őszi pite
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.